Mentenanta site – de ce este importanta pentru site-ul tau?

Mentenanta unui site este importanta pentru orice afacere, indiferent de dimensiunea ei. 
Va intrebati de ce? Raspunsul vi-l oferim in randurile ce urmeaza.

Majoritatea proprietarilor de afaceri inteleg ca in ziua de azi existenta unui site web a devenit aproape indispensabila. Insa deseori ei creeaza pur si simplu un site, il lanseaza, apoi il ignora. Daca acesta nu este intretinut in mod corespunzator, riscati sa pierdeti clienti importanti. Iar acest lucru nu va genera altceva decat un impact negativ asupra afacerii dvs.

1. Mentenanta unui site este importanta pentru: SECURITATE.

Mentenanta Site - Securitate

Da, ati citit corect! Securitate

Indiferent de tipul site-ului dvs., fie ca vorbim de WordPress, Prestashop sau orice alta platforma, fie ca sunt sau nu utilizate plug-in-uri, fie ca detineti un site de prezentare sau un magazin online, hackerii din intreaga lume vor cauta si vor profita de orice mica vulnerabilitate existenta.

Website-ul necesita sa fie permanent actualizat si imbunatatit. Domeniul informatic este intr-o permanenta dezvoltare. La fel si ingeniozitatea hackerilor.

2. Creste traficul si pozitionarea site-ului in topul rezultatelor motoarelor de cautare (SEO).

Mentenanta Site - Trafic SEO

Un site intretinut, actualizat si cu un continut nou, bine optimizat, creste sansele de a fi pozitionat in topul rezultatelor motoarelor de cautare. Iar un site cu o pozitie buna in clasament va atrage mai multi vizitatori si potentiali clienti.

3. Mentenanta unui site este importanta pentru: a oferi cea mai buna experienta vizitatorului.

Mentenanta Site - Experienta web

Domeniul informatic este intr-o continua dezvoltare. Iar un site depasit, risca in timp sa nu mai fie afisat corespunzator. Isi va pierde integritatea si nu va mai functiona la parametrii normali. Ori asta nu inseamna altceva decat o imagine defavorabila afacerii dvs.

Website-ul trebuie sa tina pasul cu noile tendinte, sa fie atractiv si actualizat, pentru a oferi o experienta placuta vizitatorilor sai.

4. Intretinerea unui site este importanta pentru: siguranta. Back-up.

Una dintre sarcinile principale ale intretinerii site-ului web este realizarea copiilor de siguranta a tuturor fisierelor site-ului dvs. web. Acest lucru poate fi facut manual sau prin servicii automatizate. In acest mod, buna functionare a site-ului este pe deplin asigurata.

5. Mentenanta unui site este importanta pentru: viteza de incarcare.

Atunci cand nu lucrezi in domeniu si incerci sa iti administrezi website-ul pe cont propriu, este posibil sa omiti anumite aspecte vitale.

Utilizarea necorespunzatoare a codului, platformelor sau plug-in-urilor pot genera erori. Si chiar daca site-ul va fi functional, este foarte posibil ca viteza de incarcare sa fie mult prea mica. Clientii isi vor pierde interesul, iar locul in clasamentul motoarelor de cautare va scade semnificativ.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *