Certificate de rezidenta fiscala 2020

 In acest articol, gasesti certificate de rezidenta fiscala valabile in 2020, pentru Google, Facebook, LinkedIn si ShutterStock. 

Prin acestea, se certifica faptul ca aceste companii sunt platitoare de impozite in tara lor. 

Astfel, cei care lucreaza cu ele nu trebuie sa retina impozitul aferent activitatilor comerciale realizate impreuna.

In vederea evitarii dublei impuneri, partenerul strain care a incheiat contractul cu persoana juridica romana trebuie sa dovedeasca ca este platitor de impozit pe venit la el in tara. Dovada este documentul numit certificat de rezidenta fiscala emis de catre autoritatea competenta din statul sau, la cererea persoanei interesate.

Scopul solicitarii acestui document este de a beneficia de prevederile acordurilor pentru evitarea dublei impuneri, incheiate cu statul de rezidenta.

Pentru aplicarea prevederilor conventiei de evitare a dublei impuneri si a legislatiei Uniunii Europene, nerezidentul are obligatia de a prezenta platitorului de venit, in momentul platii venitului, acest certificat de rezidenta fiscala eliberat de catre autoritatea competenta din statul sau de rezidenta, precum si, dupa caz, o declaratie pe propria raspundere in care se indica indeplinirea conditiei de beneficiar in situatia aplicarii legislatiei Uniunii Europene.

Certificate de rezidenta fiscala se elibereaza de catre Ministerul Finantelor Publice si poate fi solicitat printr-o cerere (modelul poate fi gasit pe site-ul ANAF) atat de catre persoanele juridice, cat si de catre persoanele fizice.

Exista situatii in care desi nerezidentul contractant indeplineste toate conditiile pentru a beneficia de evitarea dublei impuneri, acesta omite sa aduca actul doveditor partenerului roman, si anume certificatul de rezidenta fiscala, ceea ce duce la aplicarea regulilor prevazute de Codul Fiscal, si anume retinerea la sursa a impozitul pe venit.

Iata fisierele PDF pentru certificate de rezidenta fiscala 2020 pentru Google, Facebook, LinkedIn si ShutterStock 

google2020

facebook2020

Linkedin – Romania TRC 2020 

google2020

Iata certificatele in format JPG

certificat de rezidenta fiscala pentru Google

certificat de rezidenta fiscala pentru Facebook

certificat de rezidenta fiscala pentru LinkedIn

certificat de rezidenta fiscala pentru ShutterStock