Certificate de rezidenta fiscala, de unde le obtii

Certificate de rezidenta fiscala Google, Facebook, Twitter si LinkedIn, pentru 2019. Mai jos regasiti certificatele de rezidenta fiscala prin care se certifica faptul ca aceste companii sunt platitori de impozite si nu trebuie sa retina impozitul aferent activitatilor comerciale realizate impreuna.

Certificatele de rezidenta fiscala sunt necesare daca ai o companie care cumpără produse/servicii de la alte companii din afara țării. Ele clarifica regimul de impozitare al plăților respective.

În comerțul electronic acest gen de tranzacții se intamplă des. Mai ales pentru magazinele online care au legaturi cu platforme din alte tari, iar intre ele sunt schimburi de facturi.

Facturile pot fi emise pentru promovare sau hosting sau orice alt fel de servicii prestate. Compania Google sugerează să apelaţi la serviciile unui consultant fiscal în cazul în care nu cunoaşteţi îndeajuns procedurile. Va fi nevoie de codul TVA aferent companiei dvs. şi va trebui să calculaţi şi să plătiţi pe cont propriu TVA la cota locală.

Facturile Google Ads și Facebook Ads reprezintă achiziții intracomunitare, ambele companii având resedința fiscală în Irlanda ( UE ).

Aceste certificate de rezidenta fiscala se eliberează în primul trimestru al anului (certificatul din anul precedent fiind valabil și în primele 3 luni ale noului an). Sunt disponibile la cerere de la departamentul financiar al companiei respective. Nu vin automat, nu se innoiesc daca nu se cere acest lucru. Fiecare certificat are particularitatile lui si este recomandat sa cititi bine informatiile furnizate. Veti stii cum sa le folositi si cand vi se pot cere de catre organele fiscale abilitate din Romania.