Mentenanta site – de ce este importanta pentru site-ul tau?

Mentenanta unui site este importanta pentru orice afacere, indiferent de dimensiunea ei. 
Va intrebati de ce? Raspunsul vi-l oferim in randurile ce urmeaza.

Majoritatea proprietarilor de afaceri inteleg ca existenta unui site web este indispensabila. Isi creeaza unul, il lanseaza, apoi il ignora. Daca nu este intretinut in mod corespunzator, e foarte posibil sa faca mai mult rau decat bine afacerii tale. Risti sa pierzi clienti importanti, care nu tolereaza greseli de continut, informatii invechite sau o functionare greoaie a platformei. Nu vor reveni pe site, nu vor cumpara de la tine, iar afacerea ta nu se va dezvolta.

1. Mentenanta unui site este importanta pentru: SECURITATE.

Mentenanta Site - Securitate

Da, ati citit corect! Securitate

Indiferent de tipul site-ului dvs. hackerii din intreaga lume vor cauta si vor profita de orice mica vulnerabilitate existenta. Fie ca vorbim de magazine online sau spatii virtuale de prezentare, pe WordPress, Prestashop sau orice alta platforma, cu sau fara plug-in-uri, site-ul este expus la atacuri.

Iti vei spune ca tu ai un sistem de securitate, instalat in momentul lansarii. Ca e bun si face fata. Dar domeniul informatic este intr-o permanenta dezvoltare, la fel si ingeniozitatea hackerilor. Trebuie sa fii cu un pas inaintea lor, iar pentru asta ai nevoie de o echipa care asta face: ofera protectie impotriva atacurilor cibernetice de azi, nu a celor de ieri.

2. Creste traficul si pozitionarea site-ului in topul rezultatelor motoarelor de cautare (SEO).

mentenanta site - Trafic SEO

Un site intretinut, actualizat si cu un continut nou, bine optimizat, are sanse mai mari de a fi pozitionat in topul rezultatelor motoarelor de cautare. Asta inseamna mentenanta site. Iar un loc bun in clasament va atrage mai multi vizitatori si potentiali clienti.

3. Mentenanta unui site este importanta pentru: a oferi cea mai buna experienta vizitatorului.

user experience

Domeniul informatic este intr-o continua dezvoltare. Un site depasit risca, in timp, sa nu mai fie afisat corespunzator. Isi va pierde integritatea si nu va mai functiona la parametrii normali. Ori asta nu inseamna altceva decat o imagine defavorabila afacerii dvs.

Website-ul trebuie sa tina pasul cu noile tendinte, sa fie atractiv si actualizat, pentru a oferi o experienta placuta vizitatorilor sai. Mentenanta site inseamna si un design frumos, placut ochiului, usor de citit de catre vizitatori.

4. Intretinerea unui site este importanta pentru: siguranta. Back-up.

idei seo

Una dintre sarcinile principale ale intretinerii site-ului web este realizarea copiilor de siguranta a tuturor fisierelor site-ului dvs. web. Acest lucru poate fi facut manual sau prin servicii automatizate. In acest mod, buna functionare a site-ului este pe deplin asigurata.

5. Mentenanta unui site este importanta pentru: viteza de incarcare.

viteza incarcare

Atunci cand nu lucrezi in domeniu si incerci sa iti administrezi website-ul pe cont propriu, este posibil sa omiti anumite aspecte vitale.

Utilizarea necorespunzatoare a codului, platformelor sau plug-in-urilor poate genera erori. Si chiar daca site-ul va fi functional, este foarte posibil ca viteza de incarcare sa fie mult prea mica. Clientii isi vor pierde interesul, iar locul in clasamentul motoarelor de cautare va scadea semnificativ.